en av dom finaste komplimangerna man kan få?







Igår så va jag påväg till rörvik för att spendera halva dagen på stranden med nära&kära. när jag gick in vid stigen o va påväg dit så gick jag förbi en familj, en gammal & en vuxen med en liten tjej i vagn o en 3-4årig kille som gick före. efter en stund hör jag att lillkillen börjar springa o märker att han vill springa ikapp mig. med hoven i ena handen o flåsande så går han igen o ropar:
"kolla, jag sprang nästan ikapp prinsessan där!"
efter några sekunder ..
"var kommer hon ifrån?"
alltså hela grejen som hände. en liten 3-4årig. ja, det är inte varje dag man får kallas prinsessa för nån? det va nog en av dom finaste komplimanger jag nånsin fått, charmigt!

tisdagkväll.

gokväll kära vänner! sitter inne hos farmor o farfar o kokar ihjäl, sjukt varmt här inne! men balkongen är öppen så det blåser in, iallafall bättre. vilken dag, ganska molnigt men endå kvaft måste jag säga, men vi har hittat på saker ändå, fullt verkligen. jag njuter fortfarande att jag är här, nu känner man verkligen att man är ledig .. bara kan ta dagarna som dom kommer, gäller att ta vara på dom, tiden rinner ju bara iväg! jag hoppas ni själva mår bra o att vädret varit kanon! nu tänkte jag lägga in lite bilder från dagarna som gått. ni märker säkert att uppdat. är sämre, o då MENAR jag sämre. men jag kan faktiskt inte med att bara sitta här inne medans dom andra är ute o hittar på annat i värmen, ne, då är jag nog hellre där. nu ska jag snart ut o hoppa, även om jag är helt slut i benen (speciellt mitt knä) o hela jag är mör så gör jag det endå, en impuls! kosterkramar från mig.














mer bilder får ni någon annan dag, orkar inte vänta mer, haha.

midsommar o annat.
































kvällssol..

sitter ute på klipporna och väntar på att någon ska bada .. solen skiner fortfarande o vattnet blänker blått. utsikt med för den delen! åh, hur bra är inte koster på skala 1-100? love it. ska fortsätta slappna av innan jag tar cykeln hem, då återkommer jag med bilder också, tänkte att det är bäst eftersom jag med sen måste ta nya, ha det bra sålänge ..

just nu


bjussar på den!

är jag trött. men längtar tills imorn, för då åker vi till koster! mitt lilla smultronställe. egentligen skulle det bli på lördag-söndag nåt sånt, men eftersom pappa slutar tidigt imorn så åker vi istället för att vänta, för mamma jobbar ändå tills lördag! så packat o klart (tror jag?) o jag ska 'vila' upp mig tills imorgon. nu när jag ska till koster så kommer det bli ett mycket sämre uppdat. men det tror jag är ganska förstårligt eftersom det är sommarlov .. men det kommer komma något iallafall, det kan jag lova! nu ska jag ut så kommer jag snart bli pigg igen (?) maybe att jag lägger in en hälsning imorn innan vi åker men annars så får jag väl säga att vi ses om två veckor, iallafall när jag är hemma. njut o lev livet. det är sommarlov! kärlek.

bekanta.




konfirmation.

nu lägger jag in lite bilder från konfirmationen igår. jag kan säga att vi kom riktigt sent till kyrkan så konfirmanderna hade redan gått in så det va fullt inne. så då gick vi upp på "läktarn" o jag hitta en enstaka plats jag satt på. så ni får ursäkta bilderna från kyrkan för det blev väldigt dålig kvalite, eftersom jag tog på motivet sport blir det ganska udda kvalite så ni vet! men ni får iallafall en blick på hur vi hade det, för det va grymt! hade bäst.

































sååå grymt.

gokväll! sitter här o lyssnar på världens bästa låtar som jag hittat just nu! inget bloggande tidigare idag. jag har faktiskt varit på både en grym konfirmationsgudstjänst o efter åkte vi till lina som konfirmerade sig då, jätte mysigt! ja, jag måste verkligen säga, konfirmationsgudsjänsten va ju bara så glädje! speciellt dansen alla konfirmander och ledare dansa, ja, jag skulle nog filmat kom jag på sen, men jag fick många kort på det iallafall! ne, men det va verkligen grymt måste jag säga! så jag har bestämt mig, jag ska konfirmera mig i toarp, PUNKT SLUT. har tusentals bilder från idag känns det som o orkar just nu inte lägga in o allt så det får bli imorgon jag lägger in dom, om jag då hinner ..för imorgon kommer några vi känner väl från falun o hälsar på en stund, o då sitter man ju inte här och är osocial så vi får se vänner, ni får hålla utkik helt enkelt! :) nu ska jag kolla fotboll med ett glatt humör, JAG ÄR GLAD. hade bäst! happiness.

kungligt.


sitter och kollar på kungligt bröllop just nu. jag skulle egentligen inte kollat just nu om jag inte sett halva interljuven för en halvtimme sen där dom interljuva victoria & daniel. alltså jag tycker bara dom är så goa, man kan tro eller iallafall jag trodde att inom det kungliga så är det väldigt pedant,"kungligt" & stelt. men vad jag hade fel? när jag lyssna på detta blev jag så imponerad. dom är ju som helt vanliga människor som ska gifta sig fast endå är dom så speciella på något sätt. så spontant,behagligt och ja, jag gillade det! själva bröllopet har inte börjat ännu .. men 5 min kvar så börjar vigseln! just nu så pågår kungliga kortegen .. åh,alla har så underbara klänningar måste jag säga! nu ska jag titta vidare för sen ska jag städa mitt rum om jag hinner innan jag drar iväg till amanda och har myskväll med henne, har saknat henne så eftersom hon varit på läger i veckan,så jag ser framemot det! ska ni kolla på bröllopet? kramar. 


DEL 2.


















nytt in.


2 linne - ginaT ..
kortleggins - ginaT ..
rosa bikini - stadium ..


dagens.




sol o värme, det gillar vi!


DEL 1.




















sista delen får ni någon gång imorn eller nåt!


uteliv.


en taggad elin kan jag allt bjuda på, för det va jag igår!
övernattning mitt ute i skogen i ett vindskydd med 12 underbara tjejer måste göras om. men varma kläder behövs nog nästa gång om jag ska kunna sova o va varm! jag skämtar inte, vädret va perfekt på dagen igår eftermiddag men mitt i natten så blev det riktigt kallt, så den saken är säker! hur mysigt som helst igår/idag. skulle nog inte haft det så bra utan dessa tjejer, ni är bra! jag kan kortfatta allt så att ni har en liten bild av vad vi har gjort. vi åkte till kyrkan, samlades o samåkte i 3 bilar. sen tog vi på oss packningen o traska in i en okänd skog som bara kristin & johanna visste om. tog inte alls lång tid att gå, så min rygg va faktiskt helt okej! sen blev det bad, jag bada inte (!!!!) okej, ska jag berätta en pinsam grej som typ alla har gjort nu så kan jag säga att jag inte har badat än, alltså i år, sjukt? KAN MAN SÄGA. men ikväll ska mamma o jag springa ut o för första gången ska jag bada, känns bra faktiskt! vi gick tillbaka till vindskyddet som låg en bit bort upp i skogen o efter en stund börja vi fixa kvällens mat. det blev kött & prinskorv på spett med potatissallad o annat. riktigt gott! vi trodde först att vi aldrig skulle orkat så mycket kött, alltså det va typ två stora köttbitar o ett paket prinskorv. när man såg dom på spettet så va det verkligen sjukt mycket, men efter vi grillat åt vi typ upp allt, ja, vi va hungrigare än vad vi trodde! det blev också marshmallows,choklad, o banan. ("grillad banan" med smält choklad i, en typiskt efterrätt i skogen, men det är gott!) ja, tiden gick o det börja bli mörkt, men det va ett fåtal som va trötta. jag,elsy & anna va på bra humör o bestämde oss för att gå en nattpromenad med kristin o maija. lite udda men varför inte? sen så la sig alla o småprata i sina sovsäckar, själv frös jag inte så mycket då mer än vad jag gjorde senare. det blev en mysig andakt o tillslut sov alla. men så mitt i natten av en anledning så vakna jag över att alla va vakna o uppskrämda.
- hallå, vem va det som skrek? hörde ni inte skriket?!
jag förstog ingenting o trodde dom bara inbillade sig. men sen förstog jag eftersom skriket kom igen. då kändes det ska jag säga, men bara för att jag va så trött o orkade inte ens reagera så låg jag kvar där o jag visste nästan att det va skämt .. så efter en stund kommer filip fram från ingenstans o sätter sig på bänken.
- fyh vad rädda vi blev?!
- hallå, hur kom du hit?
- jag har cyklat ..
allas miner. CYKLAT MITT I NATTEN, ja vem gör det lixom? men han hade antagligen fått någon impuls att cykla till tosseryd o skrämma oss o sen så cyklar han hem igen, ja .. modigt va det iallafall men endå, kl. halv 2 någonting på natten, haha. sen resten av tiden så varierade för mig, vakna flera ggr att jag frös men jag sov i några timmar som tur va! kl. tjugo i 10 vakna nog alla o vi började ta fram frukosten o vädret pigga upp en direkt! underbart. ja, det va nästan det vi gjorde. gick ju till bilarna sen o fick vänta en stund, men det beskymra inte vi oss för utan la oss på vägen o sola gärnet! nu när man vart hemma en stund känner man verkligen att hela kroppen inte är med en helt men så är det, en grymt lyckad kväll/natt/morgon har jag haft! har massvis med bilder nu men orkar faktiskt inte ladda upp dom ikväll, så antingen imorgon eller så får ni hålla utkik på bloggen! nu ska jag njuta av sommarlov, för nu känns det! hade bäst vänner, kram!


sländor & prästkragar.

jag tar alla i ett!






syskonmyys.

i eftermiddag åkte mamma till ett möte på jobbet o alla vi syskon blev kvar hemma. vi bestämde oss för att packa picknik korgen med nybakta muffins o annat o gå upp till nygårn. åh, vad jag älskar mina syskon! när vi väl har dom tillfällena tillsammans så blir det så sjukt mysigt! + att det verka som solen gilla oss, regna inte ett dugg! o sammanlagt med att vi va där uppe,gick hem, va ute resten av tiden tills vår kära pappa kom hem så va det exakt 3 timmar, underbart. fast undantaget va väl helt klart dom irriterade myggen, varför finns dom egentligen? jag menar dom gör ingen nytta mer än att det kliar på oss. just nu taggar jag inför imorn eftermiddag när jag bär mig av till kyrkan för att sen åka med ett par tjejer o sova i skogen, eller rättare sagt ett vindskydd. vilket betyder också att jag måste packa väskan med allt tillbehör man ska ha med sig, för vi ska bära allt till vindskyddet som tar typ 15 min att gå, men det gör jag gärna för att va med imorn, det kommer bli hur bra som helst! kanske lägger in meddelandet som jag fick genom fb igår, så förstår ni nog också att jag behöver åtminstonde packa en del ikväll. nu tänker jag lägga in alla bilder från idag, föresten kom jag på videon jag lovat lägga in. haha, det går inte så bra .. har inte ens redigerat den eller så, så förmodligen kommer den lite senare i sommar! hade bäst. bless.












charmig


bilder













 



varierande väder.

först lite sol o så blåser det som bara den på morgonen, sen när det väl är ganska kvaft så börjar det bildas gråa/svarta moln över himlen o sen spöregnar det som om det va vintertid, ne, men riktigt kallt va det! det kallas för varierande väder! tänkte ladda upp resten av alla bilder nu eftersom det blev halva igår.  hoppas ni mår bra, första dagen på sommarlovet! själv mår jag riktigt bra! är en såndär mysmänniska idag känns det som. men det passar väl idag! har inga planer för resten av dagen, tänkte planera lite för veckorna som kommer nu, ja, inte hela sommarlovet för man vet ju aldrig vad som händer! men jag vet iallafall att om två veckor åker vi till västkusten igen, eller rättare sagt vårt sommarställe på koster! längtar som bara den. o jag kan säga att även om jag nästan är uppvuxen där och man varit där varje sommar, så tröttnar jag aldrig. det händer faktiskt nya saker varje gång, o man njuter som bare den så ja, det är mitt lilla smultronställe. vad ska ni göra under lovet? åka utomlands,bada,åka till varberg, osv. skulle vart kul att höra vad ni ska göra, så kanske man får några tips samtidigt! ne nu laddar jag upp bilderna! ha en underbar myslördag så hörs vi imorn hoppas jag! kram.













i wish i was there.

gokväll! just nu är jag riktigt trött .. även om jag istället skulle va glad just nu, men det är väl vädret som påverkar. imorn måste det va sol för att få fram sommarkänslan! men nöjd är jag med dagen iallafall. skolavslutningen, blev det uppehåll? JA. eftermys hos lina o dom med jordgubbar,glas osv. hemma,& tillsist student"fest" som jag kallar det, trevlans! har inte så mycket att säga mer än att det är sommarlov!!! o vem gillar inte det? xxxx.















mer bilder får ni imorgon!

SOMMMAAAAAAR!

ALLA NI FÖRTJÄNAR ETT GRYMT SOMMARLOV
        BARA FÖR ATT NI ÄR SÅ BRA!!


skolavslutning!

gokväll kära vänner! blev lite bilder från ikväll endå som jag sa att jag inte hann förra inlägget men jo, idag hinner jag faktiskt! jättemysig skolavslutning, klart att regnet va ett undantag men annars va det riktigt mysigt när man såg sina små syskon stå där o sjunga, stolt! nu taggar jag för imorgon, för imorn har jag skolavslutning, kl 9! jag bara HOPPAS att vädret håller iallafall, för förra året regna det som det inte gjort förr typ, så uppehåll är ett måste! ska också pröva lite frisyrer tills imorgon som jag inte bestämt än, några tips? ja, jag önskar er iallafall ett underbart sommarlov! för det förtjänar vi alla. kramar!


kvällens.



















ON AND ON.

USCH, avskyr vädret rent ut sagt! JAG VILL SOLA, VARA UTE, HA SOL! halva dagen har spenderats i målsrydskolan med amanda, får tyvärr inte säga vad vi gör för något men kanske säger det i efterhand, några av er vet. du är bra amanda! efter detta traskade jag hem till mig i spöregnet. just nu sitter jag här med halvöppna ögon, behöver piggas upp! vet inte vad jag ska göra ikväll, kanske ska ut trots vädret? eller amandas tips, hemmaspa. inte så dumt det heller .. jag försökte ta lite bilder i regnet påvägen hem med ett paraply i ena handen, gick sådär .. kameran blev blöt på en gång men några fick jag iallafall, haha. imorn är det klassens dag som tillbringas hos vår ena mentor marita först med frukost ute i ett partytält o efter gå till en plats vid en sjö o bland annat paddla kanot,bada o annat. då får vi hoppas att vädret håller! verkligen. på kvällen är jag på mina syskons skolavslutning o på fredag morgon har vi våran. helt upptagen! men självklart kommer jag ta kort, så under dom första dagarna av lovet kommer jag lägga in dom! hade bäst nu! kramar.

gårdagens.












summer rain ..

hade planerat shorts,linne o allt igårkväll eftersom helgen varit solklar o självklart kommer måndagen fortsätta med det? nej, tvärtom. mulet,grått o sommarregn .. kanske att vi behöver det men endå, det ska va sol helt enkelt! sitter i skolan just nu med 3 skrikande tjejer o en normal, haha. älskar er! haft en skön dag, städat, o haft goa lektioner. imorn hoppas jag på desamma, allt utom vädret o humöret, som inte är på topp idag tyvärr. jaja, vi hoppas att det blir bättre! ha en underbar dag nu, efter skolan ska amanda o jag till målsrydskolan o göra en "sak" . ni är bra!

NELLY.

va inne på åhaga idag. nelly outlet, hur kul som helst. plus att mamma o jag kom precis perfekt vid 10, den tiden dom släppte in. hittade 3 bra plagg som jag tänkte visa er nu, jag hitta också en skolavslutningsklänning (!!) eller jag o jag, jag skulle inte hittat den om inte jag träffat johanna o lina där som hittat den, tack kära vänner! trodde man skulle träffat massvis med folk men nej, det va faktiskt inte så mycket, dom enda jag träffa va typ amanda,lina & johanna. nu slänger jag in bilderna både från idag & på plaggen,har inte så mycket att säga. ÄLSKAR vädret fortfarande bara o ja, nu går jag ut igen! haha. kram på er!

soft. + att vi fått en datamus nu så det går att redigera bilder igen, haha.





skolavslutningsklänningen.

syns inte så tydligt men iallafall
ett linne
ett par svarta harembyxor
en vit"klänning"
blev riktigt nöjd!

PERFEKT.

perfekt dag, perfekt väder, solen är framme, solbrännan har kommit o jag är glad. vem ÄLSKAR inte vädret idag?! nu ska jag ut igen, man kan ju inte sitta en sekund inne utan att längta ut till solstolen, love it. hade bäst vänner!

det är så tråkigt för våran datamus gick sönder igår o då får jag blogga från pappas dator istället, o den har inte photoscape tyvärr o jag får nog inte ladda in det eftersom det tar en del plats, så det får bli lite annorlunda bilder, eller bara oredigerade. ni märker säkert!

dagens barbenta.









R.I.P



inatt/idag somnade vår lilla ekorrunge curry in. vi vet inte riktigt vad som hände men det är nog helt bara så att han inte fick den näring han skulle fått båda av sin omgivning och framför allt av sin mamma. sen är jag osäker på om man kan uppfostra upp vilda djur. det är ju likadant som att få en bebis som ammar men ger den annan mat som den inte är van vid. men det som är så farligt är att man fäster sig vid sånna sötsaker direkt, o då menar jag direkt. så självklart kände man sorg men samtidigt kände man också att han mår bra nu, vad skulle vi gjort i sommar om vi skulle åkt på semester? ne, det va nog lika bra att curry tillslutt "somnade in". men självklart kommer vi sakna vår lille ekorre, jättemycket. imorgon eller i helgen ska vi nog begrava han ..
vila i frid curry'.
2/6 - 10.

curry'


på tal om förra inlägget om vår lilla sötsak curry så såg jag att några hade kommenterat,jättekul! jag har inte så mycket att svara på mer än att hålla med alla. alltså ärligt talat tror jag det blir att vi får behålla honom, vilket som sagt är glädje! jag älskar djur. speciellt när dom är små som lille curry'. föresten, så skulle jag höra av mig idag om han, han mår bra och har ätit bättre, vilket är positivt! nu ska jag snart mata han o sedan lägga han ner i filten ute, självklart finns det andra djur som är ute i natt så därför gömmer jag honom bakom en liten buske med lite blad över. hade bäst! dagen har varit grejt, lite övertid i skolan eftersom det va genrep för talang på torsdag, ser fram emot det! + att det gick jättebra, så ni vet det! kärlek till er.