inspiration..

från någon kanske?:) alltså den här adventskalendern fick vi av våran underbara farmor igår, så gulligt! :) o det som är så bra med den är exempelvis att den passar in i vårat kök + att man kan andvända den varje år, det är ju sånna där luckor så ah det är mkt bra! men det är bara att det är 1 dec imon och det är ju roligt att ha något litet eller kanske någon uppmuntrande lapp i varje lucka, men jag kommer inte på vad?! är det någon som vill hjälpa eller ge inspiration o förslag, skulle vara hemskt snällt, jag har bara denna dagen på mig, haha. :) men nu är jag ju sjuk så jag kanske kommer på något endå men det kan ju vara en risk att jag inte gör det, o då kan ju ni bloggläsare hjälpa mig kanske? helt frivilligt! tänk på det. kram!




sick..


nature





28/11

28/11, alltså igår ;) ja igår så var man ganska mör efter buaa& på kvällen så gick jag in i mitt hus och tog det lugna o bara ja vila lite, sen så ringde amanda till mig o fråga om jag ville komma till henne på kvällen o kolla film&mysa tillsammans, självklart ville jag det! så det var extra bra att jag vila en stund före, för efter det blev jag pigg igen o vi hade jättekul! tack kära vän. men om jag ska komma till saken, före jag åkte till amanda så va jag ju som sagt inne i min friggebod o tog det lugnt, men efter en stund så kom my sister vid namn olivia in och va så fin, hon hade nämligen sminkat sig& typ satt pärlor på ögonlocken, alltså på långt håll såg det väldigt fint ut tyckte jag! men iaf, jag bestämde mig för att ta lite kort på henne, o ja så det blev lite foton. :) nu hoppas jag bara hon tillåter mig att lägga in dom, men det gör hon säkert!;) här kommer dom!!




älskar dig.

sweeet.


fotbollsavslutning..

va idag! kl. 15.00 i smu. :) jättemysigt&roligt tyckte jag det va, mkt folk kanske men endå roligt! jag tog inte så hemskt mycket bilder kan man säga, önskar att man hade en kamera, mobilen känns lite sådär, haha. ;)




åh, ni är underbara!

priisutdelning pågår...

priset man fick då, lite stolt sådär.. haha. ;)

och min underbara kusin blev utsedd till lagets bästa kompis idag, grattis min vän!!


försenade bilder!!

Hallå alla glada människor! åh, jag är så ledsen för dålig uppdat. alltså jag har faktiskt inte viljat blogga eftersom jag inte hittat min mobilsladd där jag laddar upp mina bilder & jag tycker det är så tråkigt med bara ett inlägg utan bilder men nu har jag hittat den, så här kommer försenade bilder tillsammans ;) måste bara också säga att denna "första advent-dagen" idag har varit underbar, och den kommer säkert bli bra senare med, bara ett undantag. jag mår inte riktigt topp bara, jag tror faktsikt att det är biverkningarna från sprutan eller något, men jag hoppas jag blir frisk. :) nu kommer bilder kära vänner, kraaam.


skolan, i torsdags tror jag, typ världens segaste håltimma har vi på torsdagar, haha. :)

spanskalektionen tillbringades i datasalen, lite långtråkigt i slutet kanske, ögona blir helt suddiga (enligt mig)





måste bara lägga in bilderna på min tröja jag har fått av min kusin stina! :) jag gillar den jättemycket, skön&
ah min stil.. :)

haha, amanda&jag bestämde oss för att ta en bild på när amanda låtsades vara mobbad, ja här ser ni resultatet ;)
haha, att man kan få sånna idéer i huvudet när man väntar på mattelektion!

suuuddig bild, men dagens outfit i torsdags& i fredags ;)

här kommer lite bilder från när olivia&jag bakade lussebullar i torsdags ;) myyys.

haha, "råa" lussebullar kan man kalla det!

sisters in action!

:)

klara!

eftersom lussebullarna blev så många& goda så passade jag på att ge en lussebulle till min kära kompis amanda,
det blev uppskattat. :) & mer uppskattat blev det när vi märkte att russina vi i lussebullen formades som ett hjärta. :)



mys med ljus, som jag brukar säga, ;)

första advent& tänkt, snart julafton!:)

pepparkakor, me like.

Hallå vänner!:) vilket rusk väder idag va? regn,blåst& ah inget roligt väder, men nu på kvällen så ha det klarnat lite iallafall. :) men ja, dagen har gått bra i think, kanske lite otur i eftermiddags men ja det behöver jag ju inte berätta kanske, en typiskt ''elinberg'' grej ;) haha. men idag när jag kom hem så var jag hungrig&ganska blöt efter dagen o bara ville veta om det fanns något jag va sugen på, också säger mamma att hon köpt pepparkakor idag o jag blir såå glad, pepparkakor, det jag varit sugen på i flera dagar o nu så är dom hemma här, julmys..det jag längtat efter!:) haha. så nu så har jag ätit lite pepparkakor, inte så många, man vill ju inte äta pepparkakor hela tiden, då tröttnar man! ne nu måste jag göra mina läxor, matte&engelska pågårs snart..kanske blir lite pepparkakor till?;) måste bara säga en sak! vet ni, min mobil funkar nu! wiho. mamma va i 3butiken idag och han visste precis va det va med den o det var typ någon uppdat. som behövdes göra, så det tog 20 min sen va det klart, så nu kan jag ta kort,smsa,ringa&ah andvända den. haha. :) ha det bäst! du är älskad. kram!!


(y






fotBolL-wOrk-ouT

hallå vänner! lite sent inlägg kanske men är faktiskt inte något trött just nu, kanske lite men jag kan va uppe en stund till iallafall tror jag. :) För en halvtimme sen kom jag hem från fotbollsträningen som va ikväll, grymt kul! vi va faktiskt i en klubbstuga och tränade, när man fick höra det blev det bara ''va?!'' alltså måste vi flytta borden,träna i en klubbstuga,jätteliten plats, det går vell inte? men sen när vi väl började skulle vi inte ens träna riktigt eller vad man ska säga utan bara teknik, det vi gjorde idag kallades för fotboll-work-out! wiho, jättesvårt, mitt vänstra ben var helt lam kändes det som faktiskt,haha. så det gjorde vi en stund tills vi blev helt slut och då var det dags att beställa pizza, ja, vi åt det ikväll, och det som va lite lyx va att vi fick det gratis, det var typ föreningen som bjöd på det,grymt! så före det så passade vi på att duscha och sen så fick vi ändå vänta en stund till Benny (tränare) kom med allt&vi började äta. jättemysigt och ah det var godare att äta när man satt sådär på kvällen med fotbollslaget och åt, det tyckte jag! :) Ja, själv beställde man en hel pizza, Capricciosa. fast det blev fel på typ allas pizzor, det va ett minus tyckte jag, alltså tycker inte ni det är stor skillnad på sallad o ponfrittes, själv tycker jag det är en enorm skillnad men jag&lina (vi tog samma) vi beställde pizzan men med sallad&kebabsås på, men sen när vi väl får dom så får vi ponfrittes o kebabsås, men det gick o äta faktiskt. :) nu är jag riktigt nöjd&mätt med kvällen o ska snart till sängs (om jag nu får sömnen) och läsa lite, lyckad dag. Kram på er!!



förlåt, mobilen funkar fortfarande inte..inga bilder,inte bra!

svar till kommenterare!



SVAR: Hallå filippa!;) åh, jag tänkte nästan säga att jag blev glad för att din mobil
va likadan men det är klart jag inte är, haha. nemen nu vet jag iallafall att jag inte är
ensam om detta, du tipsa ju också just precis att jag skulle lämna in den på lagning
vet du, det gör jag faktiskt, för jag vet inte vad jag ska göra annars, haha. :)




SVAR: Hej julia. :) detta var kanske för 1/2 veckor sen du skicka denna kommentar
men bättre sent än aldrig ;) detta var nog på engelska lektionen tror jag?
haha,då lyssna jag på en grymt bra låt,
my savior my god av aaron shust, jätte bra låt,
lyssna på spotify
om ni har det! :)



SVAR: Hej amanda. tack för kommentaren!:)
ja, man mådde väldigt dåligt efter filmen
och man känner sig inte bekväm längre utan vill
ändra på något, man får göra något snart!:)

körhelg!

Jag måste bara berätta en grej som hände idag. Jag&mamma hade faktiskt anmält oss till en körhelg denna helgen och idag va det den dagen. så kl.8 på morgonen vaknade jag och sen vid 10 började det. jag kan säga att vi hade bara en dag på oss att öva in sångerna och det var denna dagen. :) det gick jättebra&var mycket kul också tyckte jag, men jag spela toarps cup idag så jag fick åka tidigare från det. och vi ska uppträda imorgon i kyrkan, det kommer bli roligt tycker jag faktiskt.även om jag inte övat så mkt kommer det säkert sitta, hoppas jag. :) mkt roligt var det iaf. Eftersom jag skrev toarpscup i detta inlägget kan jag ju också berätta hur det gick, var jättekul, vi förlora den sista matchen men jag tyckte vi spela grymt bra endå, iloveyougirls! tack för denna dagen. men måste också säga att andra laget, vi blev uppdelade i två lag, dom vann silver faktiskt, jag blev så glad! grattis tjejor!!


mobilen, död typ. :)


Hej allesammans! :) Hoppas ni mår toppen, själv mår jag toppen, eller rättare sagt vill må det. Jag har fått lite bivärkningar från vaccinet igår som jag tog. gjorde inte alls ont tyckte jag, det är bara att man inte mår bra efter. men om man inte vill ha svininflensan får man faktiskt stå ut. :) jag ska försöka! Ne men nu ska jag komma till det jag ville säga, rubriken säger det egentligen men ah jag kan säga det igen..min mobil är paaj (igen), ah nästan död men endå inte, jag vet inte vad som har hänt. Den bara laggar, först så ska jag ladda den men då står det att det inte går för att jag inte har någon sonyericsson batteri, men hallå, det har gått o laddat förut och jag har en sony ericsson mobil? haha, jag förstår ingenting. :) men typiskt mig också, först min lila mobil in på lagning och den var helt paj så då fick jag min nya och nu ska jag nog lägga in den på lagning också och tänk om den är paj, då blir det kanske en ny mobil till? haha, ja vi får se hur det blir! :) men iallafall, jag har ingen täckning, så man kan inte ringa/smsa mig just nu& så vet jag inte riktigt än om jag kan ladda in bilder, för det är telefonminnet som är paj så minneskortet går ju, men ska se om det går. men nu ska vi inte haka upp oss på det, om vi bort ser från den grejen så är livet härligt ska ni veta!

promenad med mamma..

UNDERBART! Denna dagen har varit så bra&kommer nog fortsätta bra nu till kvällen, hoppas jag. :) Idag i skolan va det EV (ElevensVal) dag och själv fick jag filmskapande. vad ska man säga, både rolig o långtråkig dag. Först när jag kom till skolan så fick jag reda på att Hilda min vän var sjuk & skulle då inte vara med i filmskapandet..då blev man sådär, vad kommer hända nu? men hennes kompis Klara skulle ha filmskapande samma som mig och några andra som jag kände så då blev man ju lättad kan man ju säga. :) Men man hade ju verkligen höga förväntningar, att det skulle vara sjukt kul att filma&att dagen skulle gå bra, men det blev vell lite sådär kanske. Jag kom iallafall med Klara,Mintin&Lisset, jag kände iallafall två av dom. filmningen gick vell sådär ärligt talat, vi hade ingen idé om vad vi skulle filma om& vad filmen skulle handla om. men det gick vell! :) Tillslut hade vi filmat lite och skulle sätta ihop det till en enda film. Det var faktiskt lite roligare! men sen var kl. inte mer än 12 typ och vi skulle ha detta hela dagen enda till 15.30, vad ska vi göra? och vi tyckte det var riktigt långtråkigt i det sista så vi fråga faktiskt om vi fick sluta efter vi gjort klart filmen, och vet ni? VI FICK DET :) woohoo. så jag packade upp grejorna jag hade med mig och gick upp med tjejorna till fotbollstuneringen som var. där var jag en stund innan jag kom på att mamma inte jobbade än utan va hemma, så jag försökte ringa en gång och fråga..lite snällt sådär. :) och mamma är ju världens bästa mamma så såklart sa hon ja, så kl.13.00 typ så åkte jag hem! hur gött som helst! haha. Så när jag var hemma så myste mamma o jag lite & sen så hade vi tid att också gå en promenad tillsammans innan hon åkte, hur bra som helst! så en stund fick vi iallafall umgås innan hon åkte, UNDERBART! :)


tjejorna.

fotboll pågårs.





:)

loovetoyou.










LAG&RÄTT!


Vi hade SO-lektion idag i skolan och just nu håller vi på med LAG&RÄTT på lektionerna, diskuterar om alla lagar&oskrivna lagar och stöld,misshandel&allt det där som händer idag. Idag fick vi kolla på en 25-minutersfilm. Jag mådde inte bra efter den. Först o främst kan jag säga att det handla om mobbning,stöld,våldtäkt&rån och kanske något mer. Det var inte inspelat i verkligheten men det va skådespelare som spelade scenerna och det händer ju verkligen i verkligheten. När vi hade sätt den och när vi såg den så fick jag en konstig känsla. Jag har inte alls tänkt den tanken förr. igentligen tror man att man är så trygg och att allt är så bra just då, men när man verkligen får reda på vad som händer igentligen börjar man tänka, det händer i sjukt många skolor&samhällen idag, och det är skrämmande. Eftertanken efter filmen var att jag bara ville slå till dom som betedde sig negativt, men sen så fick jag en bättre tanke kanske, att hjälpa den utsatta personen från det som händer med den. Jag är nog inte ensam om att vilja stoppa våld o annat som stör idag. men man tänker igentligen, hur skulle jag, lilla jag, kunna hjälpa någon annan att stoppa detta. Jag tror att man nog får samla ihop massvis som stoppar detta/demostrerar eller bara hoppas&be för att detta ska sluta. Just nu vill jag bara kunna ha superkrafter eller något annat som stoppar, jag känner så mkt för detta just nu. det var endå bra att vi såg denna videon idag, för då börjar man verkligen tänka till..iallafall jag. Men som sagt man får hoppas&be för att detta ska stoppas, för såhär ska det inte vara, om man inte börjar göra något nu så kommer det bli värre..och det vill man inte ha, eller? istället för att låta det va så kan man iallafall så ett litet frö, vem vet, det kanske blir en förendring eller iallafall en liten förendring i dagens samhälle. jag säger bara: STOPPA DETTA SÅ FORT SOM MÖJLIGT NI SOM VILL HA EN BÄTTRE&FREDLIGARE VÄRLD,JAG TÄNKER IALLAFALL FÖRSÖKA!!

skriftliga omdömena..

har kommit nu! wihoo. ja, jag vet inte hur jag ska reagera men jag tror jag ligger bra till, hoppas jag. :) mamma&pappa va iaf nöjda, då får vell jag också vara nöjd!;)




ßeeergs®



MUSIK!

Hallå vänner! :) Just nu har jag musiklektion med halva klassen, igentligen ska vi jobba kreativt men det orkar vi inte, haha. Men jag tycker vi jobbar bra endå faktiskt, ärligt talat. :) När jag kommer hem så ska jag nog laga mat o sen göra Noläxan tills imorgon, senare kanske jag ska hänga med Olivia och springa på kransmossen antagligen med mamma eller pappa, det var längesen. Ne nu slutar vi, hade bäst! KRAM.

promenad..

måste bara lägga upp 2 bilder från min korta promenad idag, bara för skojj skull. :)




pappas 40 års kalas!

Hallå vänner! Det va i lördags när pappa fyllde år tror jag. :) Och igår så hade han 40-årskalas i Töllsjö. HUR LYCKAT SOM HELST!:) men jag märker att jag har blivit dåligare på att fånga ögonblick&ta många bilder under dom speciella dagarna och det vill jag bättra mig på.. så jag ska bättra mig!;) men ah det var 40-årskalas och jag tog inte så många bilder, men det är ju så..när man har kul så tänker man inte på att ta kort. :) Men lite bilder kommer. Kalaset var iallafall väldigt lyckat& vi va i Töllsjös församlingshem, hur fint&bra som helst tyckte jag. Jag kan också berätta att Hilda o jag sjöng en låt, blev väldigt uppskattat&det var mkt roligt :) sen sjöng vi syskon en egen låt till pappa, ja hur gick det igentligen, både bra&dåligt, haha. tekniken o lite annat krångla men ja jag tror det gick bra ;) Nu kommer bilderna. KRAM.


ingången till töllsjös församlingshem.



fick också lust att ta kort på min klocka (som jag gillar!) ;)



lokalen där alla satt. :)
ja, där vi va mest helt enkelt!

köket.



drickorna!

min kära kusin!♥





haha, i love this.
jag kan ju berätta att Olivia hade en lek under kalaset där man skulle klä ut sig med massor av olika klädesplag och såhär blev resulatet, jag tycker iaf att dom är blivande modeller! vad säger ni ? :)

engelskalektion!

Hallå!:) Just nu sitter jag på engelskan & ska skriva my ''fairytale''. :) men först tänka jag blogga ett litet inlägg, bara för skojj skull. Och för att det ska gå bättre att skriva lyssnar jag också på musik, BRA MUSIK! ne nu måste jag nog jobba lite, hade bäst!! kram.


MIN..

klocka har kommit & jag som var väntat och nu entligen fick jag se den, ja den är lite sådär annorlunda&ni kanske inte tycker om den men ah det är vell helt enkelt inte er smak. :) jag älskar den, och ah alla har olika smaker!


lila♥
jag måste bara säga att den är snyggare i verkligheten (enligt mig) och ah, bilderna blir ju inte snygga men ni ser nog vilken form den har, men jag kan säga att den har nog mörkare lila i verkligheten och jag har dessutom plast på skärmen det är därför den ser lite begangnad ut typ, men den är snyggare i verkligheten, tycker jag!:)

:)




skooolan.


amanda när vi är påväg till bussen hem, igår snöa det!:) fast inte bra snö, slask!

jesper,anton&mattis!

bildlektionen idag. :)





millan tog, hennes nyckel i rörelse typ ;)

klllaadd.

åh, häftiga markus kom in i bilden, haha.han är för go!

och goe rasmus också! ;)

haha, ja dom är väldigt sociala på lektionerna som ni märker.. :)





och wille som är lite små konstig av sig ibland, haha.

söta jennifer!!

:)



Farsdag..

var igår och jag hann verkligen inte ladda upp ett inlägg igår, både kalas&lucia. :) kul dag! Igår va det farsdag som sagt och pappa fyllde 40 år & morfar hade sitt kalas igår, det var en lyckad dag. Morfars kalas tillbringades vid skottek på en fin resturang, och mkt god mat!:) efter det så följde jag med lina hem, och sedan va det lucia på kvällen. det var faktiskt ganska kul, låtarna va bra&go stämning,kommer säkert gå hur bra som helst på övningarna och framför allt på uppträdandet om man säger så. jag måste bara säga att min kamera är bra på att ta kort ute men inne med ingen blixt blir..UUSELT rent ut sagt! alltså, suddiga&dåliga, så jag vågar inte lägga in dom faktiskt, det får bli från när vi va ute och gick runt vid sjön och när morfar öppna sitt paket och allt.. :) kraam.

först lite egobilder ;)









dagens kläädsel.

bästa bilden inomhus, då vet ni säkert hur dåliga dom andra bilderna blev ;)

såhär såg då huset ut där vi åt.

när morfar öppna sitt paket, som va en tennisväska!:) den var grym!



söta morfar!

häärlig biild.



haha.:)







utsikten:)












häftig!









liinas ööga!

kvällsbild..

bara på mig!




kalas hos lina igårkväll!

Hej igen!:) Måste bara lägga in lite bilder från min kusins linas kalas, hon fyllde år igår!! 14, grattis i efterskott får man säga♥ jag följde med henne hem efter skolan också stanna jag där tills kalaset börja så va jag med på det också, lyckat!Y


laajna!

:)

sötnos!

här håller vi på med tårtan. :)





såhär blev den, eller det va också lite riven chocklad runt med, jag tyckte den blev jätte snygg!



alltså jag måste bara säga att det inte gick att ta bilder på kalaset, dom blev bara mörka
och suddiga så det blir typ bara på tårtan och när lina tar den, aja hoppas ni ser vad hon gör
på denna bild!:)

hihi.

goodis.


kolla!!

ronaldo sjunger, alltså ni måste kolla, haha..johanna, vilken dag!;D
spola fram till 0.30!!


BAKA!

baka kl.halv 9 på kvällen, är det ovanligt? aja, så blev det & jag kan säga att det kändes konstigt att stå där mitt på kvällen och baka men endå roligt, hitta på något kul!:) Men efter dom var klara, jag kunde inte sluta äta smått av dom, man blev frestad hela tiden, GOTT är det ordet jag igentligen vill säga, mums!


ser ut som värsta muffinsarna, alltså äkliga rent ut sagt men i verkligheten, mmm!

försenade bilder, verkligen!

Tjjohej!:) Nu ska jag faktiskt lägga in alldeles försenade bilder från lovet och lite denna veckan och idag. :) NJUT!


Här kommer lite bilder från kalaset i söndags. :) fast dom första bilderna är när jag var hos farmor&farfar!

Att sitta vid en bärbar dator, hade mysigt& va med manfred var..(Y

Manfred framför andra datorn med Bolibompa uppe på skärmen ;)

äPPle.

haha, vilken bild?

kuusiner.

grym tavla hos mina kusiner!

slöjden i skolan, Amanda. :)

& glada jessie ;)

läsningen, go stämning&go pose!



haha, inställd lektion igår& ah Amanda o jag satt på bänken mitt emot fönstret inne i badhustet och tog kort på när solen låg på i vattnet, såhär blev bilden ..(:

haha, lina den är klokren!!

träningen igår, grymt kul!

omgjjord bild från idag!


Hos farmor&farfar. :)

Tjjohej, just nu sitter jag här vid farmor&farfars laptop och ja försöker hitta något kul ;) Jag har också min kusinkusin Manfred brevid mig som sitter o kollar på Bolibompa, det är faktiskt ganska kul, så jag tänker nog också vara inne på Bolibompa eller titta vad Manfred gör, iaf roligare än vad jag gör! haha. Varför jag är hos farmor&farfar är därför Amanda min kusin skulle komma hit och ville ha sällskap så jag följde med farfar hem efter kyrkan och åt jättegott här, men sen så trodde inte min kusin att jag skulle komma så hon hade bokat biljett med sin pappa&syster till Elfsborgs sista match idag, åh, jag skulle ringt henne, men ah jag får vell ha roligt o mysigt med manfred och dom andra, ne nu ska jag hitta på något kul! Föresten så är det kalas för min kusin Ida idag så det var ju bra att jag var här då för kalaset är ju en våning ner ;) Hade bäst! Kram.


Hitta denna bilden på datorn, Amanda o jag, BILD I REPRIS! :)
älskar dig kusin!